DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Jordbær/tomat gazpacho
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4 personer
Du kender sikkert allerede Gazpacho - den populære kolde sommersuppe, fremstillet af blendede tomater og rå grøntsager. En klassiker i mange familier. Her kommer opskriften på en gazpacho med jordbær. Lyder det sjovt? Jeg kendte heller ikke til at bruge friske rå jordbær i en saltet og krydret suppe. Opskriften har jeg fået af en veninde, der havde fået suppen serveret på en restaurant i Lissabon. Lækker, læskende og lidt ”fræk” – og i vores familie er vi allerede blevet afhængige af den kolde suppe her i sommervarmen.
Ingredienser
-
500 gram faste modne jordbær. Gem 8 bær til salsaen
- 1 fed hvidløg
- ½ stk løg
- 1 stk rød peberfrugt
- 1 stk agurk, skrællet, halveret og kernerne fjernet
-
2 glas tomatsauce, Made by Mama
-
1 – 2 dl ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
-
Salt fra kværn, Made by Mama
-
Peber fra kværn, Made by Mama
-
1 god sjat hvid Balsamico, Made by Mama
- 1 pakke parmaskinke i tynde skiver
-
Citronolie, basilikumolie eller chiliolie, Made by Mama
- Rosenblade eller andre spiselige blomster
-
Mynte eller basilikum efter eget valg
- 8 stk jordbær
-
Citronolie, basilikumolie eller chiliolie, Made by Mama
-
Hvid balsamico, Made by Mama
- Daggammelt surdejsbrød
-
Pastakrydderi, Made by Mama
Topping
Jordbærsalsa
Croutoner
Fremgangsmåde
Jordbær/tomat Gazpacho
Kom jordbær uden top, hvidløg, løg, agurk og peberfrugt i en blender sammen med tomatsovs og olivenolie.
Kør til fin puré/suppe.
Smag til med salt, peber fra kværn og balsamico.
Sæt suppen på køl, dækket med husholdningsfilm.
Pssst! Må gerne stå op i til 3 timer.
Jordbær-salsa
Fjern stilken på de 8 jordbær og skær bærrene i tern.
Dryp med din favoritolie og hvid balsamico.
Vend forsigtigt rundt.
Smag til med lidt salt og peber.
Sæt til side – gerne på køl med film over.
Nu til croutonerne
Tænd ovnen på 200 grader.
Skær brødet i tykke skiver og fjern skorpen.
Bryd brødet i rustikke stykker, der kommes i en plastikpose.
Hæld godt med olivenolie ned i posen og vend og drej den, til alle brødstykker er vædet med olie.
Kom brødet ud på en bageplade, beklædt med bagepapir, drys pastakrydderi og salt henover.
Rist brødet sprødt i ovnen ved 200 grader i 10 – 15 minutter.
- Sæt minuturet på 5 minutter ad gangen. Brødet kan nemt få for meget og blive sort og branket.
Parmaskinke
Den ”rå” skinke kan rives i strimler og lægges ovenpå suppen.
- Du kan også vælge at bage skiverne sprøde i ovnen.Læg parmaskinkeskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Rist skinken i ovnen ved 200 grader i 6-10 minutter, til den er sprød. OBS: Pas på, det kan gå hurtigt og hvis skinken branker, smager den bittert. Sæt derfor uret på 5 minutter ad gangen
Anretning
Anret den kolde jordbær/tomat gazpacho i dybe tallerkener eller i suppeskåle.
Top op med jordbærsalsa, croutonner og skinke.
Dryp med ekstra olie. Jeg bruger basilikum- eller citronolie og evt. spiselige blomster og urter.
- I dag brugte jeg rosenblade og mynte.
Tips & Tricks
TIP – spis jordbærtoppene Vi har vist alle sammen lært, at den grønne top på de røde bær skal fjernes og kasseres. Men faktisk kan man spise jordbærtoppen! Jordbærtoppen – altså de små, grønne blade for enden af dit jordbær – har vist sig at have rigtigt gode egenskaber. Ifølge Purewow.com er jordbærtoppen både god mod mave- og ledsmerter, og så smager de grønne jordbærblade faktisk slet ikke så ringe endda. Prøv det! Pænt ser det ud, og hvis du ikke har mod på det – så kan man jo lade dem ligge...
Sjovt at vide: Gazpacho er en kold suppe fremstillet af findelte (blendede) rå grønsager. Opskriften stammer fra Andalusien. Suppen laves af daggammelt brød, tomater, peberfrugt, agurk, løg og eventuelt flere grønsager.