DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Hjemmelavet granola med ekstra jomfruolivenolie
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
10-16 personer
Hjemmelavet granola, der er den lidt ”finere” müsli. Mamas opskrift er ikke sukkersød men alligevel fyldt med smag. Basisingredienserne ristes i ovnen i ekstra jomfruolivenolie og en lille smule honning. Alle former for nødder kan blandes i havregrynene og ristes med. Denne granola er lidt sundere pga. den gode ekstra jomfruolivenolie og det lave sukkerindhold.
Ingredienser
-
1 dl ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
- 1 dl akaciehonning
- 1/2 dl vand
- 1/2 tsk havsalt
- 2 stk kanel
- 2 spsk vaniljesukker
- 1 tsk vaniljepulver - kan udelades
- 10 dl grovvalset havregryn
- 3 dl blandede groft hakkede nødder – frit valg
- 2 dl kokosflager
- 2 dl solsikkekerner
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 160 grader (varmluft).
Beklæd 2 bageplader med bagepapir.
Lun olie, honning og vand i en gryde sammen med krydderierne.
Bland resten af ingredienserne godt sammen i en skål, og hæld den lune olie over.
Vend godt rundt.
Spred blandingen ud på to bageplader.
Bages i ovnen ca. i 20 minutter, indtil sprødt og gyldenbrunt.
Hold godt øje, for ikke to ovne bager ens. Granolaen kan hurtigt blive brunt og brændt.Lad granolaen afkøle helt, før den kommes i en tætsluttende dåse
EKSTRA TOPPING
Du kan sagtens toppe din basisgranola op med alle former for tørrede frugter, bær og ekstra ”krydderier”
f.eks. kardemomme. Lyse rosiner, bipollen, kakaonips og et drys lakridspulver er en favoritblanding, som bare smager skønt.
OPBEVARING
Opbevar granolaen i et tætsluttende glas, eller f.eks. i Made by Mamas kaffedåse.