DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Grillede laksespyd
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4 personer
Laks er en fed fisk, der egner sig rigtigt godt til at grille. Jeg foretrækker at servere de grillede laksespyd helt enkelt, som man ville gøre det i Italien med frisk citron og f.eks. rå fennikelsalat på siden. Buon appetito!
Ingredienser
-
1 dl citronolie, Made by Mama
-
1 spsk pastakrydderi, Made by Mama
-
2 – 3 dryp hvid Balsamico, Made by Mama
-
1 dryp akaciehonning
-
1 nip salt, Made by Mama
- 1,5 stk citron skåret i 12 tynde skiver til spyddene
- 0,5 stk citron skåret i både eller i ”chunks” til pynt
-
8 stk trægrillpinde. lagt i blød i koldt vand nogle timer før.
Fremgangsmåde
Forbered laksen
Rør marinaden sammen i god tid.
Gerne dagen før den skal bruges. Den har godt af at trække smag.Befri laksekoteletterne for skindet og skær fiskekødet i mundrettet tern.
Der bliver min. 4 gode stykker på hver kotelet.Kom fiskestykkerne ned i en plastfrysepose og hæld marinaden over og lad dem marinere i et par timer.
Læg træpindene i blød i koldt vand nogle timer før.
- Der skal bruges 2 pinde til hvert spyd.Dryp evt. lidt ekstra marinade over spyddene, før de lægges på grillen.
Grill
Tænd op for grillen i god tid. Kullene skal være godt varme, ellers ”koger” fiskekødet, og det bliver ikke delikat grillet.
Spyddene grilles ca. 1-2 minutter på hver side.
Vær opmærksom på at det går hurtigt, når grillen er godt varm.Laksestykkerne må gerne være svagt rosa i midten. Check midten med en lille spids urtekniv.
Servering
Server de grillede laksespyd på et smukt fad, pyntet med frisk citron.
Drys evt. lidt havsalt på toppen af spyddene og server straks. Fisken bliver hurtig kold.
Tips & Tricks
TIP Spyddene kan også grilles på en grillpande på komfuret eller evt. i ovnen.