DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Græsk tzatziki med et italiensk twist
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Sommerens bedste og mest alsidige salat er elsket verden over for sin friske, cremede konsistens og sin alsidige anvendelse. Server salaten som forret, som tilbehør til grillet kød og fisk eller smurt på ristet surdejsbrød. Den cremede og lækre konsistens passer til næsten alt. Græsk yoghurt 10% behøver man ikke at dræne før brug.
Der er hvidløg i Made by Mamas pastakrydderiblanding, derfor passer den perfekt til at krydre en tzatziki med. Pastakrydderiet består af persille, hvidløg, chili og citron. Hvidløgssmagen kan nemt blive for stærk/skrap eller markant gennemtrængende – derfor er denne tzatziki meget velegnet til ”børnebordet”!
Ingredienser
- 1 stor agurk
- 500 gram tyk græsk yoghurt 10%
- 1 sjat citronolie, Made by Mama
- 1 par dryp hvid Balsamico, Made by Mama
- 1 spsk pastakrydderi, Made by Mama
- salt og peber fra kværn, Made by Mama
Fremgangsmåde
Halver agurker på langs og fjern kernerne i midten med en teske.
Riv 2/3 af agurken groft på rivejernet og kom der over i en si.
Kværn lidt salt over den revne agurk og lade den dryppe af.
Dette kan gøres fra morgenstunden, så væden drænes helt fra i løbet af dagen.
Den sidste del af agurken skæres i små tern.
Kom den godt afdryppede agurk i en stor skål sammen med den græske yoghurt, citronolie og pastakrydderi.
Smag til med Balsamico og peber; pas på med saltet.
Vend sammen med agurk i tern; gem lidt til pynt.
- Tzatzikien må meget gerne trække et par timer eller til næste dag.
SERVERING
Serveres koldt - evt. med foccaciabrød til
Tips & Tricks
TIP Det er en god idé at bage et foccaciabrød i forvejen.
Brug Made by Mamas melblanding til pizza til brødet. Brødet kan skæres i mindre stykker og fryses ned.
På dagen kan de frosne stykker lunes i ovnen, på en brødrister eller på grillen ude i haven.