DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Fennikelsalat
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
1 person
Helt enkelt – en dejlig nem frokostsalat eller til middagen som tilbehør til f.eks. et stykke stegt fisk eller kylling. I salaten har jeg brugt fennikel og rød grape som basis. Nødder er super sunde og giver ekstra sprødhed til salaten.
Ingredienser
- 2 stk store fennikel
- 2 stk rød grape eller appelsiner / pomelo
-
1 dl pinjekerner el. f.eks. valnødder, mandler, solsikkekerner
- 1 spsk grønne pistacienødder uden skal og salt (kan udelades)
-
1 - 2 dl granatæble kerner, færdigkøbt eller fra et stort granatæble
-
Fennikeltop i små stykker
-
1/2 dl ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
-
½ dl Rosé balsamico el. Hvid balsamico, Made by Mama
-
Havsalt, Made by Mama
DRESSINGEN
Fremgangsmåde
Skyl fennikelknoldene og fjern evt. den yderste grove skal, hvis den ser kedelig ud.
1 time før spisetid snittes knoldene super tyndt og kommes i en skål fyldt med isvand.
Skræl grapefrugterne med en skarp kniv og skær dem i tynde skiver.
Rist pinjekernerne gyldne på en varm pande.
Hak pistacienødderne groft. Pluk fennikeltoppen i små stykker og rør dressingen sammen.
Dup den snittede fennikel helt tør.
- Brug gerne en salatslynge og et viskestykke.Fordel alt på et fladt fad sammen med grapefrugt i skiver, granatkerner, nødder og fennikeltop.
Rør dressingen sammen, smag til med salt.
To minutter før serveringen dryppes dressingen over salaten.
Sæt med fordel en lille kande på bordet med dressingen – så kan man selv dryppe den på.
Tips & Tricks
TIP! Fennikel bør ikke serveres i grove stykker. Den smager så meget bedre skåret/snittet i super tynde stykker.
Hvis du har et mandolinjern, er det oplagt at bruge. Smagen bliver bare så meget mere delikat på den måde. En god skarp kniv kan også bruges.
Men prøv gerne Made by Mamas multijern. Den er genial til at snitte rå grøntsager fint.
Det gør underværker at lægge den fintsnittede fennikel i iskoldt vand en times tid, før salaten skal på bordet. Det får fenniklen til at suge lidt at vandet til sig og blive endnu mere sprød og lækker.