DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Efterårssalat 2.0
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4-6 personer
Dagens ret kender alle. Hjemme hos os skal vi altid have dagens salat på bordet. Sprødt, sundt og mættende – salat er det naturlige element i vores husholdning, som ledsager til næsten alle andre retter. Det kan dog knibe med at finde ny inspiration. Det kender du garanteret godt. Derfor kommer her en ”skudsikker” basisopskrift, med citronolie, hvid balsamico og parmesan som de perfekte smagsgivere til alle efterårets kålsalater. Sæt i gang!
Kål og rodfrugter kan købes overalt og i mange variationer, farver og former. Kål og gulerødder smager skønt, og en stor skål salat på hverdagsbordet er både sundt og mættende.
Kålsalater er heller ikke en dyr spise, da råvarerne rækker langt. Bland gerne sæsonens frugter og bær med i salaten; i dag har jeg brugt blåbær.
Dryp salaten med den lille hverdagsluksus i form af Made by Mamas citronolie og hvid balsamico.
Top med lidt ekstra kærlighed i form af revet parmesanost.
Kålsalaten er så nem, at du ikke behøver en opskrift med mål og vægt. Se hvad du har i køleskabet, og få brugt det hele i denne skønne salat – vores opskrift er kun vejledende.
Ingredienser
-
1/2 rødkål
-
5 gulerødder i forskellige farver
-
1 håndfuld blåbær
- Purløg, kan udelades
-
Græskarkerner, ristet på panden
Fremgangsmåde
Snit kålen meget fint.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde bånd med kartoffelskrælleren. De kan også rives.
Læg det hele i iskoldt vand, gerne i en times tid (kan undlades).
Slyng grøntsagerne, eller dup dem tørre i et viskestykke.
Kom det hele i en stor skål, og drys med lidt sukker, salt, peber og hvid balsamico.
Sving det hele rundt i skålen med hænderne.
Vend blåbær, klippet purløg og græskarkerner i salaten, og anret det hele på et serveringsfad eller i portionsskåle.
Servering
Ved servering dryppes salaten med citronolie og toppes med revet parmesanost.
Serveres alene eller som tilbehør til kød, fisk eller pastaretter.
Tips & Tricks
ET GODT TIP Det er en god idé at ordne kål og gulerødder i god tid. Når de er skrællet, snittet og revet, så læg dem i iskoldt vand, gerne 1 times tid, eller gør det dagen før, de skal bruges. Slyng kålen tør i en salatslynge, en god investering, hvor man også kan opbevare de snittede grøntsager til næste dag. Så er de klar til at blive vendt med citronolie og balsamico.
TIP: Den dejlige efterårssalat er også god at tage med på arbejdet i en madkasse eller i et patentglas. - Tøm køleskabet og bland salaten med lige de grøntsager, frugt, krydderurter og nødder, som du har til rådighed.