DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Cremet pasta med rejer, citron og hvidløg
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Forfatter:
Antal
4 personer
Skøn ret med pasta, stegte rejer, hvidløg og en dejlig sauce af mascapone, hvidvin og citron, der på én gang gør retten cremet og frisk i smagen.
Ingredienser
- 500 gram store rejer. Frosne og gerne med halerne på
-
4 fed hvidløg - finthakkede
-
3 spk ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
- 1 klat smør
- 1 dl hvidvin
- 250 gram Mascarpone
- 2 spsk citronsaft
-
500 gram spaghetti, Made by Mama
-
Salt fra kværn, Made by Mama
-
Peber fra kværn, Made by Mama
-
Citronolie eller chiliolie alt efter smag, Made by Mama
- 1 citron, skallen finthakket
- 1 håndfuld persille, finthakket
Fremgangsmåde
Sørg for, at rejerne er tøet op og duppet tørre med køkkenrulle.
Kom dem i en skål og tilsæt hakket hvidløg og olien.
Lad det stå og marinere lidt på køkkenbordet.
Svits rejerne let gyldne i smør på en pande, gerne med høj kant, ved middelvarme.
Tilsæt hvidvin og lad det bruse af.
Tilsæt fløden og citronsaft og lad det lige boble op.
- Tag panden af varmen med det samme.Smag til med salt og peber.
Kog pastaen efter anvisning på pakken, og kom den herefter over i panden med rejerne og mascarpone saucen.
Vend det hele rundt og server det straks.
Dryp retten med en lille smule citronolie eller chiliolie og top den med finthakket citronskal og hakket persille.
Tips & Tricks
TIP
• Skræl citronen med en tyndskræller, før du presser saften ud af den. Brug finthakket citronskal som drys på pålægsmadder eller som her, på pastaretter. Har du en sauterpande med høj kant, er den god at bruge til denne opskrift.
Hvad er mascapone?
Måske kender du allerede mascarpone fra desserten tiramisu. Den flødeagtige og cremede ost kan få det bedste frem i desserter og kager, men også i det salte køkken. Det fortælles, at osten har fået sit navn fra det italienske ord ”mascarpa”, der betyder biprodukt, da osten laves på vallen fra stracchino-osten. Andre mener, at osten har fået sit navn af det spanske udtryk ”más que bueno”, der betyder mere end godt, hvilket meget godt beskriver den skønne ost. Mascarpone har en god smelteevne og er dejlige cremet og kan derfor også gøre underværker i det salte køkken.
Brug den til pastaretter eller på pizza, hvor den vil flyde ud og give en dejlig cremet smag. Mascarpone har en høj fedtprocent, der typisk ligger et sted mellem 25-40%, hvilket forklarer dens evne til at tykne og runde retterne flot af.