DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Cremede pastareder med laks og spinat
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
1 person
Når du har begrænset tid, og din middag skal på bordet i en fart, så er pasta altid nemt og lækkert at servere. Pastarederne er en dejlig forret og hurtigt lavet til mange gæster. Også lækker hovedret eller til sommerfrokosten på altanen eller i haven. Enkel og hurtigt lavet – smager bare lækkert.
Ingredienser
-
300 gram pasta Trenette, Made by Mama
- Vand
- 200 gram spinat, evt. spinat med stilke
-
2 fed hvidløg, finhakkede
- 2 dl tør hvidvin
- 250 gram Mascarpone
- 1 citron, reven skal og lidt saft
-
Peber fra kværn, Made by Mama
- 300 gram røget laks, revet i strimler
- 2 spsk kapers, gerne dem i olie
- 1- 2 spsk peberrod, fintrevet
-
4 spsk ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
Fremgangsmåde
Kog pasta Trenette i masser af saltet vand, indtil al dente.
Varm 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie i en stegepande.
Kom spinaten på panden og lad bladene falde sammen under omrøring.
Fjern spinaten fra panden over på en tallerken.
Varm de sidste 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie og svits finthakket hvidløg i 1 minut.
Tilsæt hvidvin og kog den ind til det halve.
Skru ned for varmen og rør Mascarpone i.
Varm sovsen i 2 - 3 minutter.
Smag den til med reven citronskal og -saft sammen med revet peberrod.
Kom den afdryppede pasta Trenette i saucen og derpå spinaten og rør let sammen.
Tilsæt forsigtigt laksen revet i mindre strimler.
Krydr med masser af peber fra kværn.
ANRETNING
Drej smukke spaghettireder med en gaffel, og læg dem på et opvarmet serveringsfad.
Drys kapers og finthakket saltet citron over og dryp evt. med lidt ekstra jomfruolivenolie og server straks.
Tips & Tricks
TIPS Anret rederne på lune portionstallerkener fremfor på et stort fad. Det ser også dejligt ud. Hvis du orker det, er det lækkert at stege kapers sprøde i varm olie på en pande. Drys de sprøde saltbomber på retten i sidste sekund før serveringen. Hvis du har saltede fermenterede citroner på lager, smager det vildt godt i denne ret med finthakket skal fra 1 saltet citron. Pas på med at salte retten for meget, da kapers og røget laks salter i sig selv.
PASTA ER IKKE BARE PASTA
Da vi flyttede til Italien, mente vi, at "pasta er pasta". Efter flere år i landet opdagede vi dog, at intet er længere fra sandheden. I sin basis består pasta af vand og hvede. Alligevel findes den i mange forskellige størrelser, former og med forskellige tilberedningstider. Pasta er velegnet til både fisk, kød, vildt, grøntsager og meget mere. Og selv om hver italiener har hver deres favorit, er der én ting, de er enige om: Når pastaen kommer på bordet, forstummer al snak.
DEN ITALIENSKE TRADITION
Vores pasta er produceret i Gragnano, Napoli. Det unikke mikroklima, som giver den rette mængde sol, vind og fugtighed, gør, at Gragnano er kendt som det bedste sted i Italien at producere pasta. Pasta di Gragnano er i dag et varemærke og et kvalitetsstempel, der sikrer, at pastaen er lavet på førsteklasses hvede fra Gragnano og calciumfattigt vand fra Monti Lattari. Pastaen skal desuden være skåret med ru bronzeforme og tørret ved lave temperaturer over flere dage. Pastaen er fantastisk med både fisk, kød, vildt og grøntsager - eller au naturel med olivenolie og parmesan.