DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Confiterede hvidløg
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4-6 personer
Kender du det? Lige pludselig er grønsagsskuffen fyldt med hvidløg.
Og det er på tide at få dem brugt, før de begynder at spire. En genial måde at forlænge holdbarheden på, og samtidig bevare den gode smag, er ved at ”confitere/sylte” hvidløgene i jomfruolivenolie.
Hvidløg tilberedt i jomfruolivenolie smager super lækkert og er næsten ikke til at undvære i madlavningen, når man først har smagt dem. Lav en stor portion, når du er i gang. Så har du en vidunderlig smagsgiver i køleskabet. Brug de confiterede hvidløg i opskrifter, hvor man normalt ville bruge rå hvidløg, i dressinger, vinaigretter, mayonnaise og på smørrebrød, og i mange andre retter, hvor der er behov for et ekstra pift. Det er også vildt lækkert at dryppe hvidløgsolien over en salat, til at stege i eller i en pastaret. Prøv også at dryppe ristet brød med hvidløgsolien for derpå at toppe brødet med de bagte hvidløg og lidt fingersalt.
Det kræver lidt tid at pille de små hvidløgsfed, men confiteret holde de sig til gengæld fint flere uger i køleskabet.
Ingredienser
- 1 sylteglas str. M
- 3 hele hvidløg
-
3–4 dl ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
- Timian, rosmarin, laurbærblade, citronskal - frit valg
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 120 grader
Del og pil hvidløgene og læg dem i et lille ovnfast fad eller i en gryde der kan gå i ovnen, sammen med de valgte krydderier.
Hæld jomfruolivenolien over, indtil hvidløgene er helt dækket.
Kom et låg eller stanniol over og bag hvidløgene i 45 – 60 minutter, indtil de er gyldne.
Check hvidløgene undervejs.
Sæt minuturet på f.eks. 20 minutter, og kig til hvidløgene. De skal ende med at være gyldne og bløde, ikke sorte og sprøde.
Tips & Tricks
TIP: Hæld de afkølede hvidløg, olie og krydderier i et glas med tætsluttende låg og opbevar lækkerierne i køleskabet.
Hvad er confitering? De fleste kender nok ordet confitering, fra confiterede andelår/Confit de Canard. Confitering betyder konservering. Før i tiden konservere man kød i fedt, så det kunne holde sig længere. Det samme kan man gøre med hvidløg, som konserveres i jomfruolivenolie i stedet for i andefedt. Den olie, hvidløgene ligger i, får den mest vidunderlige milde smag af hvidløg.