DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Citrussalat med ekstra jomfruolivenolie
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Forfatter:
Antal
2-4 personer
Lige nu er det sæson for citrusfrugter. Vi har brug for masser af C-vitaminer i den grå og kolde vintertid, og derfor er det oplagt at lave en salat med sæsonens citrusfrugter. Friskt, sundt og lækkert!
Citrussaft og olivenolie er et match made in heaven. Vi er vist mange, der allerede elsker at bruge citronsaft og olivenolie, når vi skal røre en hurtig dressing sammen.
Citrussalaten er en af mine favoritter i øjeblikket. Du kan bruge alle former for citrusfrugter i salaten; appelsiner, mandariner, klementiner, grape eller pomelo. Kig i frugtskålen og se hvad du har på ”lager”. Server salaten som en snack tallerken, som morgenmad eller som ledsager til fisk og kylling. Også lækkert til røget kød og til en kotelet. Du kan frit blande de frugter, du bedst kan lide.
Ingredienser
- 1 stor rød grape
- 2 store appelsiner
- 2 limefrugter
- 1 avocado, kan udelades
-
Ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
-
2-3 dryp hvid balsamico, Made by Mama
- Ruccolasalat, kan udelades
-
1 nip havsalt, Made by Mama
-
Peber fra kværn, kan udelades
Fremgangsmåde
Skær en skive af frugternes top og bund.
Stil frugten på skærefladen og skær skallen af med en skarp køkkenkniv. Forsigtigt og så tæt på frugtkødet som muligt.
Det er vigtigt at alt det hvide bliver skåret af, da det er meget bittert.Skær derefter frugterne i skiver og arranger dem på et flot fad eller på portionstallerkener.
Skær kødet fra en avocado i tern, og drys over.
Dryp med olivenolie, balsamico og 1 lille nip salt og evt. peber fra kværn.
Hvis salaten skal spises som tilbehør til en hovedret, kommer jeg en god håndfuld rucolasalat neden under citrusfrugterne.
Salaten kan også gøres mere fyldig ved at toppe den med mozzarella eller fetaost og hakkede nødder.
Tips & Tricks
TIP Til morgenmad drypper jeg salaten med lidt akaciehonning og topper med hakkede mandler eller pistacienødder.
Jeg supplerer somme tider med en klat tyk græsk yoghurt 10% og mynteblade.