DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Citronkage med rosmarin og olivenolie
Vurderet til 2.3 stjerner af 6 personer
Antal
8-10 personer
Indrømmet – det er en lidt usædvanlig smagskombination med rosmarin og olivenolie i en sød kage!
Men man bliver overrasket over, hvor underspillet og lækkert rosmarinen kommer til udtryk i denne søde og syrlige citronkage. Rosmarinen er ikke overdøvende, men bidrager blot med en fin eftersmag, der giver kagen en interessant kant. Når man bruger en god og frisk olivenolie i bagværk, vil man opleve, at den giver kagen et smagsmæssigt løft, samtidig med at den gør kagen dejlig luftig og svampet.
Vores ekstra jomfruolivenolie er frisk og pikant, lidt pebret og bitter, og den smager virkelig godt i den friske forårskage.
Ingredienser
- 4 æg M/L
- 200 gram sukker
- 200 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
-
1,5 dl ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
- 1 stor citron, revet skal og saft
- 3 spsk friskhakket rosmarin
-
1 knivspids salt
- Flormelis
- Små rosmarinkviste
Pynt
Fremgangsmåde
Tænd ovnen op 175 grader.
Pisk æg og sukker i en skål, indtil det er helt hvidt, luftigt og skummende.
Brug gerne røremaskine eller håndmikser.I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser sammen.
Hæld nu langsomt olivenolien i ægge-sukkerblandingen lidt efter lidt, mens du fortsat pisker, så olivenolien absorberes i æggeblandingen, mens der piskes godt.
Derefter piskes citronsaften langsomt i.
Sigt melblandingen i æggemassen og vend forsigtigt melet i med en dejskraber.
Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 35 minutter.
Undgå at åbne ovnen de første 30 minutter, da kagen ellers risikerer at falde sammen.Tjek om kagen er gennembagt med en kødnål, der stikkes ned midt i kagen.
Er der rå dej på nålen, bages kagen 5 minutter mere.Lad kagen køle helt af og drys med flormelis.
Pynt den færdigt bagte kage med friske rosmaringrene.
Kagen kan også toppes med en syrlig glasur af flormelis og citronsaft.
- Erstat evt. citronsmagen med appelsin eller lime.
Tips & Tricks
TIP Læg evt. tynde skiver af skrællet rå citron rundt på kagedejen, før kagen sættes i ovnen.