DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Chokoladetærte
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
6-8 personer
Alle chokoladeelskere bør prøve at lave denne lækre konfektagtige tærte med intens chokoladesmag. Nocciolata chokoladetærten er en rig og tung men himmelsk mundfuld, bestående af en sprød kiksebund, trøffelagtig chokolade/nocciolata fyld og fløjlsblød flødeskum lavet på nocciolata på toppen, der smelter i munden. Skær tærten i små stykker. Den er så fyldt med smag og intens chokoladesmag, at et lille stykke er nok. Opskriften er lige til at gå til og ikke svær at få succes med. Tærten skal ikke bages i ovnen, og jeg tør godt love, at alle kan finde ud af at lave den.
Ingredienser
- 1 springform på Ø:20 cm.
- 100 g smør
- 150 g Digestive kiks
- 75 g hasselnødder
-
210 g mørk chokolade
-
½ glas Nocciolata, Made by Mama
-
1 nip havsalt, Made by Mama
- 2,5 dl piskefløde
-
2,5 dl Flormelis
-
2,5 dl Kakaopulver
- Evt. pynteting efter ønske
Fremgangsmåde
SÅDAN GØR DU
Sørg for at glasset med Nocciolata smørepålægget har stuetemperatur.
Rør chokolademassen godt igennem til den er glat, cremet, flydende og sammenhængende.
- Glasset kan evt. dyppes kortvarigt i varmt vand, før massen røres sammen.Klip et rundt stykke bagepapir og beklæd bunden i en springform Ø: 20 med papiret.
Fold samtidig en strimmel bagepapir, der er ca. 10 cm høj og langt nok til at nå hele vejen rundt i formen ca. 70 cm.
- Hold evt. papiret sammen med en hæfteklamme.Knus kiksene i en morter eller i en plastpose med en kagerulle.
Smelt smørret i en gryde.
- Det må endelig ikke brune.Vend de knuste kiks i det smeltede smør.
Hæld blandingen ned i springformen og fordel massen i et jævnt lag hele vejen rundt.
Brug bunden af et vandglas til at komme helt ud til kanterne.
Sørg for at højden på bunden bliver ensartet hele vejen rundt.Sæt formen i køleskabet/fryseren til smørret er helt stivnet.
TRØFFELFYLD
Tænd ovnen på 200 grader.
Rist hasselnødderne let gyldne i ovnen - sæt uret på 10 minutter af gangen.
Pas på de ikke branker og bliver sorte og dermed bitre.Kom de ristede hasselnødder over på et viskestykke og gnid de sorte hinder af.
Hak herefter nødderne i grove stykker.
Hak chokoladen fint på et bræt.
Brug gerne en savtakket brødkniv.Kom chokoladen i en røreskål sammen med 90 gram, som er et ½ glas, Nocciolata.
Bring fløde og salt i kog i en mellemstor tykbundet gryde.
Når kanterne begynder at boble, slukkes for varmen og den kogende fløde hældes over den hakkede chokolade.
Rør stille og roligt i flødechokoladeblandingen i cirkulære bevægelser med et piskeris fra midten og ud mod kanterne i skålen, indtil chokolademassen er helt smeltet sammen.
Massen skal være glat og sammenhængende.Kom de groft hakkede hasselnødder i trøffelcremen.
Hæld fyldet over den kolde stivnede kiksebund.
Glat og/eller ryst forsigtigt trøffelcremen ud i et jævnt lag.
Stil tærten på køl i cirka min. 2 timer. Eller kom den i fryseren i 30-40 minutter, indtil den er helt stivnet.
NOCCIOLA FLØDESKUM
Kom 90 gram (½ glas) Nocciolata i en skål og tilsæt en lille sjat piskefløde.
Pisk forsigtigt de to ting sammen og tilsæt resten af fløden lidt efter lidt.
Pisk til skum, ikke stift som smør – men heller ikke for flydende.
Stop med at piske undervejs og check konsistensen, før det er for sent.Fordel flødeskummet ovenpå den kolde tærte og glat overfladen.
Lav fx et spiralmønster på toppen med skaftet på en teske.
Sæt den færdige tærte på køl.
- Gør Nocciolata chokoladetærten klar dagen før du skal have gæster – så er der ro på den næste dag!
SERVERING
Luk op for springformen og fjern ringen og papirstrimlen.
Stik en paletkniv ind under kagen, vip den fri af papiret i bunden og sæt tærten på et flot serveringsfad.
Ret kanten til hele vejen rundt med en lille paletkniv.
PYNT
Drys med flormelis, kakao, lakridspulver, bladguld eller måske havsalt.
Blomster eller hakkede nødder er også en mulighed. Stjerner, julekugler eller bånd – du vælger selv temaet.
UDSKÆRING
For at skære tærten flot ud, dyppes kniven i meget varmt vand i et vandglas, og tørres hurtigt af i køkkenrulle.
Efter første snit dyppes kniven igen i det varme vand.
- Kniven tørres helt ren imellem hver skive, der skæres.
Tips & Tricks
Der bliver omkring 12–16 stykker minimum
TIP:
Nocciolata chokoladetærten kan laves et par dage i forvejen og stå klar i køleskabet. Kan også fryses ned og tages op et par timer før, den skal spises.
- Tærten kan holde sig i køleskabet i minimum 3-4 dage.
- Tærten kan også lægges sammen i en firkantet form og skæres ud i mindre mundrette stykker a la petit four/konfektstykker.