DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Chokolademousse
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
8 personer
Chokolademousse passer perfekt som dessert til efterårets og vinterens fester og gæster. Tænk også på nytårsaften i god tid. Men helt ærligt, så er det lidt svært at lave den perfekte, originale, franske chokolademousse. Derfor har jeg udviklet en opskrift med Made by Mamas originale og lækre italienske chokoladesmørepålæg Nocciolata. Og vupti, en skøn og nem dessert er pludselig på bordet, uden at du skal være nervøs overhovedet. Få ingredienser, super hurtigt lavet - og når først moussen er sat på køl, passer den sig selv. Easy peasy.
Der bliver til 8 små portionsglas (fx espressoglas el. kokotter) 2 store spsk. mousse pr. glas/person
Ingredienser
-
3 æggehvider
-
1 dl nocciolata, stuetemperatur, Made by Mama
-
2 spsk vaniljesukker
- 3 dl piskefløde - stuetemperatur
-
1 pose Brutti ma Buono hasselnøddemarengs, Made by Mama
- 1 spsk kakao
- Mynte
-
1 klat flødeskum
-
Hakkede hasselnødder
-
Kløverblomster
Pynt
Du kan også pynte med
Fremgangsmåde
Pisk æggehviderne stive i en helt ren skål.
Kom Nocciolata og vaniljesukker i en anden skål.
Pisk forsigtigt, og tilsæt stille og roligt fløden.
Pisk til cremet konsistens, ikke for hurtigt.
OBS: Hold øje hele tiden; cremen må ikke blive grynet eller skille. Det tager kun et par minutter, til cremen er fast, cremet og homogen i konsistensen.Herefter vendes æggehvideskummet i cremen. Kom lidt i ad gangen, rør rundt med en dejskraber og løse håndled.
Fordel moussen i glas, 2 spsk. pr. portion, og sæt straks på køl i et par timer før servering.
Pynt
Drys lidt kakao henover og pynt med 1 Brutti man Buoni makron og en stilk frisk mynte.
Tips & Tricks
TIP Kom gerne lidt knust makron i bunden af glassene. Dryp evt. med en lille sjat portvin, sherry eller cognac Pynt evt. med flødeskum på toppen af moussen. Riv evt. appelsin-, lime- eller citronskal ned i cremen.