DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Chokoladekage med bær
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
8-10 personer
Skøn sensommerkage, der er virkelig nem at lave. Bundene er ”sukkerbrødsbunde”, og fyldet er en hasselnøddechokolade creme og friske bær.
Ingredienser
- 4 æg
- 150 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 nip lakridspulver - kan udelades
- 60 gram mel
- 80 gram kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
-
1 spsk kakao
-
1 glas Nocciolata, Made by Mama
- 1/2 liter piskefløde - kold
-
500 gram frisk frugt, f.eks. brombær og blåbær
- 1 drys lakridspulver, kan udelades
- Flormelis eller kakaopulver som drys, kan udelades
- 1 stk springform
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Æggene piskes hvide og skummende med sukker, vaniljesukker og lakridspulver.
De to slags mel, bage- og kakaopulver sigtes og vendes forsigtigt i æggemassen med en dejskraber og ”lette” håndled.
Hæld dejen i springformen.
Bages i 20–30 minutter ved 200 grader, midt i ovnen.
Hold øje med, at kagen ikke bliver for mørk på toppen. Ikke to ovne bager ens.Efter 20 minutter kan ovnen åbnes forsigtigt, og en trægrillpind stikkes ned midt i kagen.
Er der rå dej på pinden, bages kagen ca. 10 minutter mere.Tag kagen ud, løsn springformen og lad kagen afkøle.
Når kagen er helt kold, deles den forsigtigt i 2 lige store bunde, med en savtakket kniv.
Lav Nocciola cremen
Imens kagen køler af, piskes Nocciolatacremen.
Kom 1 glas Crema Di Nocciole i en skål og pisk den cremet.
Tilsæt piskefløden og pisk til cremen er lækker og blød.
Pas på, den må ikke blive stiv og grynet.
Byg kagen
Læg den ene kagebund på et kagefad.
Fordel halvdelen af cremen på.
Læg et lag bær ovenpå.
Læg den anden bund ovenpå, og tryk den forsigtigt men fast, fra midten og ud imod kanterne.
Fordel resten af cremen og bærrene på toppen af kagen.
Pynt med et drys flormelis, kakao- eller lakridspulver.
Brombærgrene og -blade ser også flot ud på kagen.Sæt kagen så koldt som muligt, til den skal spises.
Kagepapiret, under kagen, er klippet af et stykke bagepapir.