DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Cæsar sandwich
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
1-2 personer
Jeg tror at vi er rigtigt mange, der elsker Cæsarsalat. Den kendte og elskede salat er en grøn salat af romainesalat med sprøde croutoner vendt i en dressing med bla. parmesanost og sort peber.
Jeg har konverteret salaten til en sandwich, der er nem at tage med på udflugt i det fri, eller hurtigt anrettet, når vi har gæster, eller bare vil forkæle os selv til frokost efter arbejde i haven. Jeg er faldet for nogle lækre fulkornsspeltboller, som flere supermarkeder har på frost. Men i princippet kan en helt almindelig ciabattabolle bruges, eller halverede flute.
Jeg har paneret kyllingekødet i mel og sesamfrø for at opnå en lækker sprød skorpe, men det er i princippet ikke nødvendigt. Mit bedste smags kick-trick er trøffelmayonnaise, der erstatter dressingen, og ikke mindst masser af reven parmesanost på toppen.
Ingredienser
- 1-2 stk kylling inderfilet
- 2 spsk sesamfrø
- 2 spsk hvedemel
-
Salt fra kværn, Made by Mama
-
Peber fra kværn, Made by Mama
-
1 sjat Ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
- 1 tsk smør
- 1 boller per person
-
1 glas trøffelmayonnaise, Made by Mama
-
2 blade romainesalat
- Parmesanost, Made by Mama
-
Trægrillpinde, kan udelades
Fremgangsmåde
Bland hvedemel og sesamfrø på et stykke bagepapir.
Kværn salt og peber ned i melblandingen.
Dyp kyllingefileterne i sammenpisket æg og vend derpå kødstykkerne i melblandingen.
Steg kødet gyldent i jomfruolivenolie og smør på en pande, til kødsaften er klar, ca. 3-4 minutter på hver side.
- Du behøver i princippet ikke at panere kødet, men det giver en lækker sprødhed i sandwichen.Varm bollen i ovnen eller rist den sprød på begge sider på en brødrister.
Skær bollen ¾ igennem med en skarp brødkniv og åbn forsigtigt, uden at den deler sig i to stykker.
Lad bollen køle af.
Når bollen er kølet lidt ned, smøres begge indvendige sider med trøffelmayonnaise.
Læg to romaine salatblade ind i bollen og derpå 1–2 stykker stegt kyllingekød.
Stik en trægrillpind igennem for at holde sammen på sandwichen.
Anret på en tallerken eller på et fad, og riv rigeligt parmesanost henover.
Tag brødet, mayo, kylling, salatblade og reven parmesanost med i små bøtter, og lun evt. brødet over bål eller på en grill.
Sandwichen smager under alle omstændigheder skønt.
Tips & Tricks
TIP Skal du have Cæsar sandwichen med på tur, kan du vente med at samle den til du skal spise.