DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Butterbeans a la ”cacio e pepe”
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
2-4 personer
Genial god og mættende januarret. Hurtigt tilberedt med få råvarer.
De hvide bønner er smagt til med vores italienske pebermix og vendt i en cremet ostesovs af parmesan. Tænk på den som en lidt fyldende risotto og brug den, som du ville bruge en risotto.

Ingredienser
-
1 karton, ca. 230 gram kogte hvide bønner
-
1 lille løg
-
1 sjat ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
-
1 tsk letknuste peberkorn, Made by Mama
-
1 fed hvidløg, høvlet på et trøffeljern, Made by Mama
-
25-50 gram revet parmesanost, Made by Mama
-
1 spsk smør, kan udelades
-
½ citron reven skal og lidt saft
-
1 sjat citronolie, Made by Mama
-
Krydderurter
Fremgangsmåde
Dræn vandet fra de kogte bønner, men gem det i en lille kande ved komfuret.
Skræl løget, halvér det og skær det i fine strimler.
Kom olien i en flad gryde, eller brug gerne en sauterpande med en bred bund.
Svits løg og knuste peberkorn godt sammen.
Tilsæt lidt af kogevandet fra bønnerne, og sving rundt.
Kom bønnerne i saucen, og varm dem op ved blid varme.
Tilsæt løbende vandet fra bønnerne, som når du rører risotto.
Høvl hvidløget ned i retten i tynde flager. Vend den revne parmesanost i saucen, og montér med en lille klat smør.
Riv citronskal ned i, og justér smagen med lidt citronsaft og måske et nip salt og lidt mere peber.
Opvarm en dyb serveringstallerken med kogende vand.
Tør den af, og top bønneretten Cacio e pepe op i bunden af tallerkenen, dryp med citronolie og lidt hakkede krydderurter.
Spis retten som tilbehør til et stykke kød, grøn salat eller et smilende æg.
Tips & Tricks
TIP: Rent økonomisk giver det god mening at koge bønnerne selv. Du kan sagtens sætte en stor portion bønner i blød natten over og koge dem møre med urter og løg. Gem kogevandet, og frys det hele ned i mindre portioner. Så kan du tage kogte bønner op løbende, når lysten til fagioli - bønner i peber-ostesovs, presser sig på.