DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Bruschetta med svampe og confiteret æg
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Forfatter:
Antal
4 personer
Bruschetta er en skive grillet brød, der dryppes med olivenolie, salt og diverse toppings f.eks. i form af tomat, grøntsager eller bønner. Prøv at servere de sprøde bruschettabrød med efterårets lækre trøffelristede svampe og med en confiteret æggeblomme på toppen.
Ingredienser
-
250 gram champignon eller blandede svampe
-
1-2 spsk trøffelsmør, Made by Mama
-
Havsalt, Made by Mama
-
Frisk peber, Made by Mama
- 4 skriver brød
- 4 små kokotter
- 4 æggeblommer
-
Trøffelolie, Made by Mama
- 1/2 bundt bredbladet persille, finhakket
- Basilikum eller andre urter efter eget valg
Fremgangsmåde
SVAMPE
Rens/børst svampene med en stiv børste og skær roden af.
- Fjern evt. urenheder og snavs med en fugtig klud.Skær svampene i skiver og svits dem i trøffelsmør, på en varm pande.
Sænk temperaturen til middelvarme og svits videre, til champignonerne er gyldne og let sprøde.
Krydr med havsalt og peber.
Hold svampene varme i en skål.
CONFITEREDE ÆGGEBLOMMER
Tænd ovnen på 65 grader.
Hæld en lille sjat trøffelolie i hver kokotte.
Kom æggeblommerne, helt uden hvider, i hver sin kokotte.
Dæk æggeblommerne helt med trøffelolie.
Sæt dem forsigtigt ind i ovnen og sæt uret på 30 minutter.
Tryk forsigtigt på blommen med en finger og mærk efter, om den føles fast, men ikke hård.
- Virker blommen for rå/blød, skal den have 10-15 minutter mere.De confiterede æggeblommer kan sagtens tilberedes et par timer i forvejen. Man skal bare sørge for, at de står i olien, indtil de skal bruges.
Trøffelolien kan hældes tilbage på flasken, når den er helt kold, og spises/bruges igen.
SERVERING
Rist brødskiverne på en varm grillpande eller på havegrillen.
Anret brødene på hver sin tallerken og dryp dem med lidt trøffelolie.
Fordel svampene ovenpå brødene og læg en confiteret æggeblomme på toppen af hvert brød.
Top med havsalt og peber fra kværn og pynt med hakkede urter.
Dryp evt. med lidt mere trøffelolie på toppen af anretningen.
Tips & Tricks
TIP: Confiteret æggeblomme er en dejlig anderledes lækker måde at spise æggeblommer på og kan serveres de steder, hvor man normalt ville bruge en rå æggeblomme, f.eks. på tatar, pariserbøf eller i en luksusudgave af biksemad. Smagen af den confiterede æggeblomme er mere rund, intens og cremet.