DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Bruschetta med cavolo nero
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4 personer
En af de retter, der altid spises, når den første olivenolie er presset, er Bruschetta eller fett´una, der betyder en olieret skive brød, som retten kaldes i Toscana. En velsmagende frokostret, som jeg har fået serveret i Toscana, kombinerer bruschetta med den mørke, langbladede Cavolo Nero, der er en type vinterkål, der er meget populær i Toscana. I gamle dage kogte man kålen, snittede den og svitsede den på panden. Jeg koger den ikke, men tilbereder den direkte på panden. Bruschetta er en antipasto (forret) fra Italien bestående af grillet brød, der gnides med hvidløg og toppes med olivenolie og salt. Variationer er der mange af. Mest kendt i Danmark er nok den med rå tomater, basilikum, hvidløg og mozzarella. I Italien optræder bruschetta i utallige variationer toppet med grøntsager, bønner eller ost. Bruschetta serveres som snack eller som forret. Bruschetta er en genial måde, hvorpå man kan få brugt de sidste brødskiver og undgå brødspild. Lige nu er der masser af lækker kål i butikkerne. Og det er efterhånden også muligt at købe den italienske grønkål cavolo nero (sort kål) i mange supermarkeder. Det er en smuk og meget lækker kålsort, der egner sig godt, til at blive stegt på panden.
Ingredienser
- 4 skiver daggammelt surdejsbrød
- 1 – 2 fed hvidløg
-
Ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
- 4 – 5 stilke cavolo nero, alt efter størrelsen
- 1 stk stort rødløg
-
3 – 4 dryp hvid Balsamico, Made by Mama
-
Salt fra kværn, Made by Mama
-
Peber fra kværn, Made by Mama
- 1 dryp akaciehonning, kan udelades
-
Trøffelolie, Made by Mama
Fremgangsmåde
GRILLET BRØD MED HVIDLØG
Rist brødet på en brandvarm jerngrillpande på begge sider, til det får gyldne striber.
Lad det afkøle og gnid derpå brødene med rå hvidløg.
Det ristede brød river hvidløget ind i krummen.
CAVOLO NERO
Halvér rødløget og skær det i tynde både.
Sautér bådene i olivenolie på en lun pande.
- Løget skal ikke brune, men blive blødt og sødt.Kom det bløde løg over på en tallerken.
Skyl kålbladene i vand og dup dem af med et viskestykke.
Fjern den grove nederste del af stilken og skær kålen i super tynde skiver, der vendes i olie på panden.
- Husk ikke for hård varme og kun til kålen bliver blank og lidt blød. Det tager 4 – 5 minutter.Bland løg og kål sammen på panden og smag til med salt og peber fra kværn, balsamico og måske et lille bitte dryp akaciehonning.
Dryp de grillede hvidløgsbrød med olivenolie og top kålblandingen op på brødene.
Til sidst dryppes bruschettabrødene med lidt trøffelolie – Dette giver en pikant og lækker smag, der passer perfekt til den ”sorte” kål.