DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Balsamicosyltede svampe
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
10-15 personer
Det er meget nemt at lave de balsamicosyltede svampe. De smager skønt til en antipasti med f.eks. skinke og pølser og er også lækre til stegt kød og ikke mindst smørrebrød, f.eks. til en leverpostejmad. De kan serveres som snack, sammen med et glas vin eller øl og er gode at have på ”lager”, hvis uventede gæster skulle dukke op. Buon appetito!
Ingredienser
-
1 dl mørk balsamico, Made by Mama
-
3 dl lagereddike
-
1 dl økologisk ekstra jomfru olivenolie, Made by Mama
- 1 dl vand
-
1 tsk salt, Made by Mama
-
1 tsk sort peber, Made by Mama
- 4 tsk honning
-
2 fed hvidløg, halveret
- 2 stk laurblade
-
1 stilk timian eller rosmarin, tilsættes også syltelagen.
-
2-3 sylteglas sylteglas/skoldet i kogende vand og skyllet med Atamon.
- 400 g champignon, brune og eller hvide
Fremgangsmåde
Skær roden af svampene og kom dem i en sigte.
Skyl svampene under rindende koldt vand.
Ryst sigten og ”kør” svampene rundt, så al resterende jord bliver fjernet fra svampene.
Dup dem tørre i et rent viskestykke.
Skær store svampe i halve og bevar de mindre svampe hele.
Kom alt til syltelagen i en gryde og kog op.
Tilsæt svampene, og kog lagen med svampene i op igen.
Lad simre i 2 minutter
Ikke længere, svampene må godt have lidt bid.Fordel svampene i de rene Atamon skyllede glas.
Hæld den varme syltelage over og luk glassene tæt.
- De syltede svampe kan spises allerede næste dag, men vinder ved at vente lidt.OBS: Holdbarheden er god, hvis glassene står koldt.
Olien i toppen af glasset sørger for at forsegle svampene, så de ikke ilter/mugner.