DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Aspargessalat med trøffelmayonnaisedressing
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
1 person
Det er nu, aspargesene er i sæson - de hvide og de grønne asparges. Derfor er det også nu, de skal spises, så tit som muligt og helst hver dag. Efter Sct. Hans må man ikke længere stikke asparges i Danmark for at skåne planterne og sikre næste års høst. Spis den til frokost, sæt den på sommerens buffeter eller servér salaten som tilbehør til grillmad. Velegnet til picnickurven, men vent med at komme dressing og croutoner over til to sekunder før, salaten skal spises.
Ingredienser
- 6 stk grønne asparges
- 3 stk hvide asparges
- 1 dl kærnemælk
-
2 dryp hvid balsamico, Made by Mama
-
1 nip salt, Made by Mama
-
1 nip piment d´Espelette eller cayennepeber/kan udelades
- 1 rest tørt hvidt brød i skiver
-
1 sjat ekstra jomfru olivenolie, Made by Mama
- 2 spsk alm. kapers, brug gerne dem der ligger i olielage
- 1 drys kørvel eller andet grønt til pynt
-
1 dl trøffelmayonnaise, Made by Mama
Fremgangsmåde
ASPARGES
Alle asparges skal skylles godt og grundigt i koldt vand.
Der kan sidde lidt sandkorn i "hovederne".De grønne asparges skal ikke skrælles.
De brækkes af forneden, da de knækker automatisk der, hvor de ikke er seje mere.De hvide asparges skal skrælles - fra hoved til hale.
OBS: Skær endestykkerne af.Nu skal aspargesene "barberes" i tynde skiver med en kartoffelskræller eller på et mandolinjern.
Læg en asparges på et bræt og skræl fra enden mod hovedet.
Bliv ved med at "barbere" aspargesstænglerne så længe som muligt.Læg strimlerne i en skål fyldt med isvand.
Dette gøres en times tid før serveringen.Slyng eller dup aspargesene tørre før de anrettes på et fad.
Rør dressingen sammen og pisk den cremet og glat.
Smag til!Salaten kan også portionsanrettes på mindre tallerkener.
CROUTONER
Skær skorperne af brødskiverne og skær derpå brødet i små fine tern.
Kom dem i en plastfrysepose.
Dryp olivenolien ned i posen og vend det hele godt rundt i posen.
PSSST! Tilsæt evt. lidt mere olie - alle stykker skal være dyppet i olien.Fordel croutonerne på en bageplade med bagepapir og drys med salt.
Bag croutonerne i ovnen ved 180 grader i cirka 8-10 minutter, eller indtil de er blevet gyldne og sprøde.
OBS: Ikke to ovne er ens.Lad croutonerne køle helt af, inden de kommes i en tæt beholder.
ANRETNING
Fordel aspargesstrimlerne på et fad og dryp lidt dressing henover.
Fordel kapers og croutoner på toppen og pynt med urter.
Sæt resten af dressingen ind på bordet, så gæsterne selv kan tage mere.