DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Antipasti julefrokost – en ”kom sammen” anretning!
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Forfatter:
Antal
6-8 personer
En ”kom sammen” anretning!
Her kan du ikke gøre noget forkert! Du kan sætte de fem produkter, du har modtaget i din 1. søndag i adventsgave på bordet og nyd dem, præcis som de er! I dette skriv vil vi dog også give dig et par ideer til, hvordan du kan udvide konceptet og anrette det.
Ingredienser
-
1x pakke linguette, Made by Mama
-
1x glas soltørrede tomater, Made by Mama
-
1x parmesanost, Made by Mama
-
1x glas artiskokker, Made by Mama
-
1x glas trøffelcreme m. sorte sommertrøfler, Made by Mama
Fremgangsmåde
DEKORATIV BRØDKURV
- Bordets smukke pynt er spiseligt – genialt ikke?
- Kom en serviet i en brødkurv og stik linguette, godt brød evt. ristet, og stilke af f.eks. krydderurter eller gran ned imellem brødene. Ind midt på bordet med den og pynten er klar.
- Hav godt brød i fryseren og sprøde linguette i køkkenskabet. Så er der ikke langt fra tanke til handling.
PARMESANOST PÅ ET BRÆT
Pak osten ud og læg den på et rustikt bræt.
Pynt med alt fra figen- til kålblade, eller efter hvad du har ved hånden. Smukke druer kan man nemt få fat i. De er dekorative og passer til osten.
Stik en kniv ned i osten og lad gæsterne selv ”bryde” stykker.
- Det smager bedre, end når man skærer osten i stykker med en kniv.
BRUSCHETTA [bruˈsketta]
Hold lige øje med udtalen [bruˈsketta] – det lyder så fint på italiensk, og Bruschetta er en klassisk antipasti servering, som alle elsker at spise.
Ristet eller grillet daggammelt brød toppes helt klassisk med olivenolie og salt, men der findes utallige variationer.
- Her har vi smurt det ristede brød med mascarpone, italiensk flødeostcreme, og toppet med de grillede, marinerede artiskokker, som var med i din gave.Kværn lidt peber over, pynt med persille og dryp forsigtigt lidt af den krydrede olivenolie fra glasset over lige før serveringen.
GRØNNE BØNNER MED ARTISKOK, SOLTØRREDE TOMATER & RØDLØG
Grønne bønner koges sprøde/møre i rigeligt saltet vand (i 3 min.). Dette kan gøres i god tid. Dup dem tørre.
Kom bønnerne op på et fad og top med artiskokker i halve, hakkede soltørrede tomater og rødløg i tynde ringe.
Dryp med den gode jomfruolivenolie fra artiskokglasset og lidt mørk balsamico, hvis du har det.
Top med salt og peber.
BURRATA MED SORT TRØFFELCRAMA
- Kender du Burrata? Den kan du også købe ind i god tid og have på lager i køleskabet lige til at servere i en fart. Burrata er en friskost lavet af komælk og fløde. Burrata minder om den mere faste mozzarella, men inden i burrataen er den flydende og blød.
Anret osten midt på et fad. Det er en våd ost, så vær obs på, at du tørrer evt. væske væk, før du folder skinkeskiver omkring den.
Lige før serveringen toppes osten med sort trøffelcreme.
Kværn sort peber henover og pynt med basilikum.
- Nu kan gæsterne selv ”digge” ind med en kniv og dele herlighederne.
BLANDEDE OLIVEN
Køb løbende oliven med hjem, når du ser dem til en OK pris. Tricket er at op-gradere dem.
Kom olivenblandingen i en skål, top med den gode jomfruolivenolie, citronsaft- og skal, friske krydderurter, måske lidt frisk chili og lidt peber fra kværn.
Psssst! Lad den trække lidt på køkkenbordet før serveringen. Blot en ekstra ide
SPRØDT OG BLØDT
Sæt et glas soltørrede tomater på et fad og pynt med fennikel i flotte skiver, skåret ud på to sekunder.
Pssst! Der er mange soltørrede tomater i glasset!
De ligger tæt og er store. Det kan derfor være en god idé at tage dem op og klippe dem i mindre stykker før servering.Sæt et glas soltørrede tomater på et fad og pynt med fennikel i flotte skiver, skåret ud på to sekunder.
Pssst! Der er mange soltørrede tomater i glasset!
De ligger tæt og er store. Det kan derfor være en god idé at tage dem op og klippe dem i mindre stykker før servering.
Tips & Tricks
Tilføj selv mere.. Det er kun fantasien som sætter grænser, på dit antipasti bord.